NIEUWS DETAILPAGINA

NATUURSTEEN // Kwartsiet

okt. 28, 2021

// Natuursteen - Dag egale kleur, Hallo kwartsiet!


Effen keukenbladen hebben hun tijd gehad. Nu de kleurtrends verschuiven in het interieur zien we dat de kleurkeuze in keukenbladen ook verschuift.


Het wordt de eyecatcher van de keuken in gedurfde patronen en kleuren dat luxe oogt en zeker niet geschikt is voor bangeriken.


Het is een ideale manier om een statement te maken in de keuken maar ook in de eetkamer of badkamer is kwartsiet uitstekend te gebruiken.


// VOORDELEN


Er zijn een paar factoren die bijdragen aan deze stijgende trend:


1. Het heeft alle aantrekkingskracht van natuursteen maar is net zo onderhoudsarm als kunstmatige materialen (zoals bijvoorbeeld keramiek). Dit komt doordat kwartsiet een kwartsrijke zandsteen is die nog een keer gekristalliseerd is door een combinatie van hitte, druk en chemische reacties. Hierdoor is het kras en hitte bestendig! Geen zorgen dus in de keuken..


2. De toenemende interesse in kwartsiet heeft er voor gezorgd dat er een nog breder scala aan beschikbare opties kan worden gepresenteerd.


Toen de witte keukentrend passeerde en huiseigenaren meer kleur gaven in hun interieur was het slechts een kwestie van tijd voordat ze ook hun werkbladen zouden gaan aanpassen.


We hebben meer in huis doorgebracht als ooit tevoren daarom kiezen we er nu steeds meer voor om onze ruimtes binnen meer leven te geven. Diepe kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een nieuwe dimensie.


3. Kwartsiet is te vinden in elke kleur die je kunt bedenken. Groen, Blauw, Zwart, Geel, maar ook een combinatie en patronen in alle kleuren is mogelijk.


4. Het is te gebruiken in elke ruimte. Als keukenblad, in de badkamer tegen de wanden maar ook vloertegels kunnen we maken van dit materiaal! Het is een perfect materiaal om kleur toe te voegen aan veelgebruikte ruimtes.


5. De prestaties van de materialen zijn onberispelijk. Ook buiten ziet het materiaal er nog zo uit als op de dag toen het werd geïnstalleerd.


Als u de moeite neemt om uw huis te renoveren, is het laatste wat u wilt een eindresultaat dat eruitziet... net als voorheen. Misschien is dit wel het moment waarin u besluit het eens helemaal anders te doen.


Bij Kolen kunt u terecht voor al uw vragen en voor inspiratie. Wilt u passend advies? Maak vooraf een afspraak en wij helpen u met al uw vragen.

Deel dit artikel

Share by: