NIEUWS DETAILPAGINA

NEW PROJECT // Huis van Delft

jul. 06, 2022

Het DNA van Delft, waar verleden heden en toekomst elkaar ontmoeten in Huis van Delft.

Huis van Delft is ontworpen door voormalig Rijksbouwmeester Ir Frits van Dongen en architect Patrick Koschuch. Het uitgangspunt was dat Huis van Delft twee werelden samenbrengt. de middeleeuwse stad en de hedendaagse technologische instituties van Delft.


Daarmee wordt verbinding gemaakt tussen verleden, heden en toekomst die onder andere blijkt uit d egevel van het gebouw. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan details om zo een tijdloos en robuust gebouw te creëren.


“Het concept van Huis van Delft was vrij snel helder. De locatie vraagt om een gebouw dat als visitekaartje van de stad twee werelden samenbrengt: de Middeleeuwse binnenstad en de hedendaagse TU Delft met zijn magnifieke innovaties en uitvindingen. Het moest het verhaal van de pioniers van Delft worden. Om een brug te slaan tussen het verleden, het heden en de toekomst hebben we de historische bouw – die soms niet eens meer bestaat – als basis genomen voor de verschijning van Huis van Delft. We wilden geen letterlijke vertaling van de oorspronkelijke gevels maken, maar een abstrahering daarvan. Het doorontwikkelen van het concept is een zich herhalend proces dat ongeveer een jaar heeft geduurd om tot een nieuw beeld te komen”. Er is voor gekozen om bewoners, bezoekers en passanten te intrigeren door de verschijningsvorm en materialisatie van Huis van Delft. “Wij willen hen nieuwsgierig maken naar wat er binnen gebeurt en daardoor uitnodigend zijn. Wij hebben getracht voor Huis van Delft een bijna optische illusie te creëren, die in de wereld van de architectuur heel bijzonder is.”


Wij zijn verheugd dat we het natuursteen mogen leveren en monteren voor zowel de buiten als binnen ruimtes van Huis van Delft.

Deel dit artikel

Share by: