NIEUWS DETAILPAGINA

Premios Macael Award // Ereveld Loenen

nov. 16, 2021

Loenen Paviljoen, het project waarvoor KAAN Architecten is geëerd, is een multifunctioneel gebouw gewijd aan de herdenking van de Nederlandse slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog en meer recente internationale conflicten, gelegen op het Nationaal Ereveld in Loenen, nabij Apeldoorn, Nederland.


KAAN Architecten heeft een nieuw conceptueel paviljoen gecreëerd met strategisch geplaatste stenen muren en vloeren, gecombineerd met open plafonds die boomtoppen en open luchten blootleggen die de afwisseling tussen open en gesloten accentueren.


Bovendien hadden ze een natuursteen nodig met een uitstekende kwaliteit en adequate prestaties voor de klimatologische verschillen die het moest doorstaan, met een esthetiek in aardetinten en witte aderen om de verschillende oppervlakken een levendige uitstraling te geven.


In samenwerking met Kolen Natuursteen en Marmoles Gutierrez Mena heeft KAAN Architecten voor dit project gekozen voor Sierra Elvira Marmer vanwege de mooie natuurlijke uitstraling en duurzame kwaliteit.


Het project omvat meer dan 2500 m² Sierra Elvira-marmer in gezoete afwerking in grote stukken van 3 cm dik voor de binnen- en buitenbekleding van het gebouw, waardoor een perfecte harmonie ontstaat tussen de kleur van de steen en de aard van de omringende omgeving.


In november 2020 heeft Koning Willem-Alexander der Nederlanden de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen officieel geopend.


Deze prijs is een erkenning van de ambitie van de Stichting Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen, de kwaliteit van het ontwerp van KAAN Architecten en de inzet en samenwerking van alle betrokken partijen.

Deel dit artikel

Share by: